PATTON

REEPER PATTON -VIEREKKÄIN ISTUTTAVILLE MÖNKIJÄ. TRAKTOREILLE JA MOPOAUTOILLE HAASTAJA

 

Valmistaja siirtää tehdasta paraikaa Yhdysvaltoihin ja ajoneuvojen tuotanto on tällä hetkellä pysähdyksissä.

Uusi Pattoniksi kutsuttu ajoneuvo haastaa Mopoautot sekä ns. vierekkäin istuttavat UTV-mönkijätraktorit erilaisuudellaan.

Kakki tähänastiset mallit ovat yksi- tai kaksisylinterisiä koneita joiden voimansiirto on hihnavetoisen variaattorin kautta. Uusi Patton on varustettu pitkittäisellä 4-sylinterisellä 1100cc auton moottorilla. Tämä antaa hiljaisen ja tärinättömän käynnin. Variaattorin sijaan Pattonin voimansiirto kulkee 4-portaisen manuaalivaihteiston kautta. Tehoa löytyy ruiskuohjatusta koneesta 50 kW / 6000 kierr/min.

Ulkonäkö ei juurikaan ole mopoauton tai mönkijän oloinen, vaan ajopeli muistuttaa perinteistä maastoautoa. Ajaminen on jokseenkin kuin autoa ajaisi. Korirakennekin on poikkeava. Muovipeitteisen putkirungon sijaan Pattonin kori on teräspeltiä, joka lepää teräspalkkirungon päällä. Maastoajoneuvona Patton on tietysti 2/4-vetoinen. Valinta on sähkökytkimellä. Molemmilla akseleilla on erilliset mekaanisesti kytkettävät lukot, joten maastoon ei herkästi jäädä kiinni. Pysäytyksestä huolehtivat ABS-levyjarrut.

Ohjaamossa on kaksi säädettävää sporttipenkkiä, turvavyöt ja urheilullinen ratti. Mittaristo on automainen ja löytyypä bluetooth-soitinkin subwooferilla. Tavaratilaa on ovikoteloissa ja pieni hansikaslokero on kojetaulussa. Penkkien välissä on myös kyynärnojanmallinen tavaralokero.

Muuta vakiovarustelua ovat sähkövinssi edessä ja vetonuppi perävaunupistokkeineen takapuskurissa. 

Lisävarusteena on saatavana kangaskatto. 

Patton puhuttelee perheitä, joille se on hyödyllinen työkone/kulkupeli, jolla saa ajaa ajokortillinen aikuinen ja T-kortin omaava 15v täyttänyt nuori. Mutta yhtä hyvin se on varteenotettava vaihtoehto perheille, jotka muuten suunnittelevat mopoauton hankkimista. T1-b traktoria saa ajaa helpommin ja halvemmalla hankittavalla ns. traktorikortilla, joka samalla oikeuttaa myös moottorikelkan ajamiseen.

Pattonia toimitetaan kahtena versiona. Nopeusrajoitettu 60 km/t, jos halutaan ajaa T-ajokortilla tai 80 km/t jolloin se vaatii auton ajokortin. Ylläpito on mopoautoja ja autoja helpompaa, koska traktoreilla ei ole määräaikaiskatsastuksia ja vakuutuksetkin ovat merkittävästi edullisempia.

Hinta 16.450€ + toimituskulut 600€

Valmistaja siirtää tehdasta paraikaa Yhdysvaltoihin ja ajoneuvojen tuotanto on tällä hetkellä pysähdyksissä.